התמכרות לציפרלקס

המדריך הישראלי בנושא טיפול בהתמכרות לציפרלקס כולל מגוון שיטות גמילה מציפרלקס שיכולות לעזור לכם ולאנשים החשובים לכם לקבל שליטה מחודשת על החיים ולנווט אותם אל עבר עתיד מאוזן, בריא, בטוח ומספק.

התמכרות לציפרלקס איור

התמכרות לציפרלקס אינה עניין של מה בכך

חרדה ודיכאון הן הפרעות שאנו שומעים עליהן בשנים האחרונות יותר ויותר, ויש לכך סיבה. דיכאון וחרדה נחשבות היום למגפות של העידן המודרני, הן נפוצות ברחבי העולם ושכיחותן עולה בהתמדה.

בעבר תופעות אלה נחשבו לנדירות, אך היום יש אנשים רבים המחפשים טיפול והקלה לקשיים שהם חווים בתחום הרגשי והנפשי. בין אפשרויות הסיוע למצבים של קושי נפשי ניתנות גם תרופות פסיכיאטריות כמו ציפרלקס, שגם השימוש בהן הפך לנפוץ הרבה יותר משהיה בעבר.

התחלת טיפול בציפרלקס בעקבות התמודדות עם קשיים של החיים המודרניים

יש סיבות שונות היכולות לגרום לתחושות של חרדה ודיכאון, והחיים המודרניים מציבים בפנינו לא מעט אתגרים, דאגות, מטלות וקושי. יחד עם העלייה הגוברת בפנייה לפסיכיאטרים לצורך סיוע ותרופות, יש גם צורך גובר ועולה בטיפולים נפשיים ורגשיים, ולפעמים יש צורך בשילוב של השניים.

תרופות פסיכיאטריות כמו ציפרלקס נחשבות ליעילות לצורך טיפול במצבים של חרדה ודיכאון והן נפוצות ובטוחות לשימוש. תרופות, ובהן תרופות פסיכיאטריות, נועדו להקל על כאבים, על מחלות או על קשיים מכל סוג, חלקן לתקופת זמן קצרה ואחרות לזמן ממושך יותר על פי הוראות הרופאים. תרופות מסוימות עלולות להיות ממכרות וליצור תלות בשימוש ארוך טווח, דבר העלול לגרור לתסמיני גמילה.

דברים שחשוב לדעת על התמכרות לתרופות פסיכיאטריות כמו ציפרלקס

ישנן תרופות המצריכות זמן טיפול ממושך, בהן גם תרופות פסיכיאטריות הניתנות במרשם רופא, וידוע שהן יוצרות תלות עם הזמן ושעלול להיות קשה להפסיקן, בהן קלונקס וציפרלקס. עם זאת, הצורך שבגינן הן ניתנות לפעמים קריטי יותר ומצריך שימוש בהן למרות היותן ממכרות לאורך זמן ואף יוצרות סבילות.

התמכרות היא כל תהליך הגורם לאדם להתרגל לפעילות או לחומר מסוים ומקשה את היכולת להפסיק את השימוש בו. גם תרופות שניתנות על ידי רופאים ואינן מסוכנות עלולות לגרום להתמכרות ולתסמיני גמילה כשרוצים להפסיק את השימוש.

השימוש בתרופות פסיכיאטריות נעשה על פי המלצת רופא לצרכים ספציפיים ומצריך מרשם, ואלה כוללות בין היתר כדורי שינה, משככי כאבים, מייצבי מצב רוח וכדורי הרגעה. חומרים אלה משפיעים על מערכת העצבים ולחלק מאותן תרופות יש גם תופעות לוואי.

למרות תופעות הלוואי במהלך השימוש והתלות הנוצרת בכדורים, לפעמים אין מנוס משימוש בהן והן אף נפוצות מאוד. חלק מהמטופלים יצטרכו להיגמל ואף לסבול מתסמיני גמילה מציפרלקס.

במקרה של תרופות פסיכיאטריות כמו ציפרלקס, תהליך הגמילה אינו פשוט כיוון שההתמכרות ההדרגתית כוללת את הגוף והנפש אחרי שמתרגלים להשפעת הכדורים. עלול להיות חשש של חזרה לתחושות שהביאו לשימוש בתרופה מלכתחילה ולתגובות הגופניות.

מהי התרופה ציפרלקס?

ציפרלקס היא תרופה השייכת למשפחת SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) ומשמשת לטיפול בדיכאון, חרדה ועוד. התרופה משפיעה על מערכת העצבים המרכזית ומעלה את מינון הסרוטונין במוח. הסרוטונין הוא מוליך עצבי המשפיע על מצב הרוח וגורם לתחושת הנאה ואושר, אך חייב להיות מפוקח רפואית ובמינון הניתן על ידי פסיכיאטר.

ציפרלקס ניתנת במטרה לשפר את מצב הרוח, להרגיע חרדה, לטפל בדיכאון ולאפשר תפקוד מיטבי. הציפרלקס ניתנת לזמן ממושך בדרך כלל, כיוון שזמן ההשפעה שלה אורך מספר שבועות. ידוע על תופעות לוואי של השימוש בתרופה, למשל עייפות קיצונית, סחרחורת, הזעה מוגברת, בעיות עיכול, השמנה, כאבי ראש ועוד.

לציפרלקס יש גם נטייה לגרום לתלות עם הזמן, הגוף מתרגל ואנשים שנוטלים את התרופה לאורך זמן מתקשים להפסיק את השימוש. גמילה מציפרלקס יכולה להיות לא קלה רגשית וגופנית, אף על פי שהיא נעשית בהדרגה.

התמכרות לציפרלקס תמונה

כמה זמן לוקחת גמילה מציפרלקס?

תסמונת גמילה מציפרלקס כוללת תופעות לוואי ואנשים הנוטלים אותה מתקשים לרוב להפסיק לקחת אותה בכוחות עצמם. מה שמשפיע על התמכרות לתרופות הוא בעיקר משך השימוש, שכן לתרופות פסיכיאטריות, כמו גם לציפרלקס, אפקט מצטבר בגוף.

גמילה הדרגתית על ידי הפחתה של השימוש בתרופה יכולה להימשך מספר חודשים. רוב האנשים שנוטלים את התרופה לאורך זמן יצטרכו סוג של גמילה כדי להפסיקה, אף על פי שיש מטופלים שלא חווים תסמיני גמילה כלל.

האם יש תסמיני גמילה מציפרלקס?

הקושי להיגמל מציפרלקס כולל בתוכו את החשש לחוות שוב קשיים נפשיים, דיכאון, חרדה ועוד. אף על פי שהיא נמצאת בשימוש נרחב, אינה יקרה וניתנת להשגה בקלות עם מרשם, הגמילה מהשימוש בה רווחת גם היא.

הפסקה לא מפוקחת רפואית או לא הדרגתית מספיק עלולה לגרום לתסמונת גמילה שיכולה להימשך יום עד כמה ימים עם תופעות הכוללות כאבי ראש, סחרחורות, הזעה, בחילה, רעידות, חרדה, עייפות קיצונית וחוסר שקט.

איך מטפלים בהתמכרות לציפרלקס בישראל?

יש מקרים שבהם מתברר שעם הפסקת השימוש בתרופה או במקביל לתהליך הגמילה ממנה, התסמינים שהביאו לצורך בשימוש בה חוזרים, ולכן נדרש טיפול חלופי שיביא לשינוי ללא ציפרלקס. כיוון שהתרופה ניתנה כצורך נפשי, יש צורך במענה טיפולי תומך כדי להתמודד בהצלחה עם דיכאון וחרדה ולפתח מיומנויות שיביאו לניהול טוב יותר של שגרת החיים.

ההפחתה במינון נעשית באופן מדורג לאורך מספר חודשים, כאשר במקביל ניתן סיוע רגשי, למשל טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), כדי לוודא שהמטופל מצליח להישאר מאוזן ולהפחית את החשש מחזרת תסמיני החרדה והדיכאון.

רוצים להתחיל טיפול גמילה מציפרלקס? הגעתם למקום הנכון 🧡